søndag 26. april 2015

Min Bacalao

Komponerte min egen Bacalao jeg.
Ikke så store forskjellen, men litt er det.

Ha i olje så det dekker bunnen på kjelen.
 
Ha i et lag med poteter

Ha på et lag med fisk og et med paprika.
Fortsett vekselsvis med med alt tilbehøret.
Løk og gulrot (gulrot er ikke i originalt, men jeg liker å ha det i)

Skjærer opp det meste av ingrediensene først.
 
Poteter, løk. paprika. gulrot.
 
Ha over 2 dl vann, 2 piri piri, 3 ts tomatpurè og 3 ss ketchup.
Sett på lokk og la det koke i ca 1 time eller til potetene på toppen er møre.
Ikke rør i gryta.
 
Smakte fortreffelig nok en gang.
 
 

lørdag 11. april 2015

Furustuas con carne

Det må vel kalles noe slikt siden jeg har tatt chilli con carne oppskriften og lagd en som passer til oss.

Ikke noe chilli i den magen min nei, da blir jeg dårlig.
Og han far liker ikke lukta av hvitløk.
Så da ble det noe helt annet.
Men så UTROLIG godt det ble.


Så slik lagde jeg den:
400 gr kjøttdeig av kylling/ svin/ okse/ hjort (hva en måtte ha)
Olje til steking
1 liten løk
1 liten boks sopp
1 boks tomater
1 liten boks ananas
1/2 paprika
ca 4 piri piri
1 boks tomatbønner
1/2 ts salt
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprika krydder

Ha i litt olje i en kjele, ha i kjøttdeigen, løk og sopp å stek det gyllent.
Ha oppi tomatene og krydderet.
La det koke ved svak varme i noen minutter.
Ha i resten og la det trekke litt.

Servere med brød/ salat.

Velbekomne