lørdag 13. april 2013

Knekkebrødet ble nydelig....

Jeg fikk tips av en kollega som lever på lavkarbo om å lage knekkebrød selv siden jeg ikke skal spise noe form for mel i en periode. Så da fikk jeg en grov oppskrift og gjorde om litt siden jeg ikke tålte alt.  

150 gr malte gresskarfrø
50 gr teff jyttemel (brun pose)
1dl knuste linfrø
2 dl hirseflak
2 ss fiberhusk
1 ts salt
6 dl vann

Gresskarfrø kan byttes ut med solsikkefrø, kli eller lign. Hirseflakene kan byttes ut med sesamfrø. Bare å ta det en har i skapet og kan spise:)
Solsikkefrø er det ikke i mine da jeg ikke tåler det.

En kan også ha i litt krydder/ frø for å gi en annen type smak. Valmuefrø og organo hender det at jeg har oppi. 

Bland alt det tørre litt og hell over vannet, rør litt. La den stå og svelle i minst 10 min.


Ha halvparten på hver stekeplate med stekepapir/silicon plate under. 

Jeg brukte den lille tupperware kjevla og kjelva ut alt til et tynt lag, bør være tynnest mulig slik at de blir sprøe.
 
Klipp opp en brødpose og legg enkel oppå. Dette sparer deg for mye jobb og klin.
 
Så kjevler jeg ut deigen under plasten.
 

Ferdig kjevlet.

Rut de opp i passe store stykker med et verktøy som ikke skader silicon plata. Det kan også brukes vanlig bakepapir.
Strør over valmuefrø noen ganger for å få en annen smak.

Satte ovnen på varmluft og 150 og satte de inn. Tok de ut etter 1 time og 15 min.

"Knakk" de opp menst de var varme. 

De smakter fortreffelig.

Lagde enda flere og de smakte enda bedre.  
De blir porøse og ikke harde.

lørdag 6. april 2013

Ulkegryte ble det til middag i dag.


Ca 4 store porsjoner

3 ss melkefri margarin
4-5 ss potetmel 
Ca 500 gr ulke/ breiflabb eller annen type fisk
1 pose med frosne grønnsaker (ca 400 gr)
1 ts salt
rismelk/ soyamelk så du dekker alt/ erstatt gjerne med litt vann
Buljongmengde som passer til væsken/ tåles

Rester av grønnsaker kan brukes:
Erter
Snittebønner
Blomkål
Brokkoli
Sopp

Eller det du har i skapet av grønnsaker. 

Ha rismelk/ soya/ vann, ha i potetene. La det koke 10 min, ha i fisken og resten av tingene.  La gryten småkoke til alt er mørt. Ca 20 min. til sammen.